U bent nu hier Home » Rechtspraak » Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen

Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen

Er zijn wel een aantal personen die ook kunnen verklaren, waarover La Serpe heeft verklaard. Het zou misschien handiger zijn als zij ook eerst verklaren. Ik heb begrepen dat ook zij alleen anoniem willen verklaren. Ik kan dus niet hun namen nu noemen. Ik zou wel eerst hun verklaringen willen afwachten.” Zei Jesse Remmers gisteren in de Bunker. Bondtehond was erbij, hij tekende het op, zijn verslag staat hier. Het gaat over ‘de moord in de loods’ op Gerrie Betlehem. Daar zou veel meer over te zeggen zijn, ga ik later nog doen, maar het was in elk geval opmerkelijk dat Jesse even afstapte van zijn beroep op zwijgrecht.

De vraag is: was La Serpe bij deze moord aanwezig of heeft hij zijn ‘wetenschap’ alleen van horen zeggen? In de verklaringen van La Serpe staat dat de recherche hem vraagt of hij weet wie er met ‘vieze Gerrit’ wordt bedoeld, of hij daar ooit van heeft gehoord. La Serpe zegt: nee. De politie zegt erbij dat het te maken heeft met ‘De Meern’ (ze doelen op de locatie van de loods). Ook dat doet geen bel rinkelen. ‘Vieze Gerrie’ of ‘Vieze Gerrit’ was de bijnaam van Gerrie Betlehem, omdat hij nogal van porno hield, dat was onder intimi algemeen bekend.

Rechter Lauwaars veronderstelde dat Jesse doelde op de getuigen F2 en F4. Van wie inmiddels algemeen bekend is wie dat zijn. Advocaten lekken wel eens wat naar hun cliënten en die vertellen dat dan weer verder, zo gaan die dingen. Jesse zei dat hij deze twee inderdaad bedoelde, en: “Er zijn nog een aantal anderen, zo’n zes of zeven, aan wie La Serpe het verhaal over de loods heeft verteld. Ik zou aan hen willen vragen zich uit zichzelf te melden bij mijn advocaten, wellicht via de media, die hier aanwezig zijn. Ik had dat ook eerder willen doen, maar ben echter niet in staat geweest dat eerder te kunnen doen. Ik denk dat het een stuk sneller had kunnen zijn, maar het feit dat ik in de EBI zit, maakt het allemaal moeilijk.”  Waarop officier van justitie Hans Oppe zei: “U kent ze. Waarom zou u niet een oproep kunnen doen via uw advocaten? Het betekent dat u in de loods was. Dat u naast deze personen stond. Dat u kunt zeggen wie het zijn.” Daar ging Jessse wijselijk niet op in. (HJK)

Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Blogger Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on eKudos Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Facebook Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Google+ Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on NUjij Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Pinterest Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Twitter Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Wordpress Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Email Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on Print Friendly Share 'Jesse Remmers doet media-oproep om onvindbare getuigen' on QRSrc.com


01-Camilleri-468x60-webbanner