U bent nu hier: Home » Drugs » Massale drugsoorlog in Brazilië

Massale drugsoorlog in Brazilië

Elitetroepen, valschermspringers en helikoptereenheden werden ingezet om de sloppenwijk Complexo do Alemao in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro te ‘zuiveren’ van naar schatting zeshonderd drugdealers. Het ultimatum dat ze hadden gekregen om zich over te geven liep vanochtend af.  Meer dan 2.600 manschappen werden ingezet en na afloop verklaarde de politie dat ze de favela in het noorden van de stad hadden heroverd op de drugdealers.  Bij driest straatgeweld tussen drugbendes vielen de voorbije weken in Rio minstens 46 doden. De stad wil zijn blazoen oppoetsen met het oog op de organisatie van de Wereldbeker voetbal in 2014.

Share 'Massale drugsoorlog in Brazilië' on Facebook Share 'Massale drugsoorlog in Brazilië' on NUjij Share 'Massale drugsoorlog in Brazilië' on Twitter
Tong You zegt:

Wat een bende allemaal!01-Camilleri-468x60-webbanner