U bent nu hier: Home » Maffia » Vuurwerk in de Bunker

Vuurwerk in de Bunker

Op Bondtehond een zeer uitgebreid verslag vanuit de Osdorpse Bunker, waar in een zitting over de beruchte liquidatiezaak “Passage” deze week, advocaten en officieren van justitie weer eens lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Naar de mening van de rechters, beginnen de venijnige woorden over en weer, irritant te worden en leidden deze enorm af. Het openbaar ministerie verweet de advocaten een dubbele agenda erop na te houden, daar zij in parallel-zaken andere verdachten vertegenwoordigen.

Parrallel zaken die de verdediging toegevoegd wil zien in de Passage-zaak. Bijvoorbeeld acht het openbaar ministerie het niet ondenkbaar dat er bij de verdachten uit het ‘Enclave-onderzoek’ (onderzoek Liquidatie Endstra), waarvan een van de verdachten drie dagen naar Thailand is gereisd ten tijde van de liquidatie van John Mieremet (zie foto boven), grote belangstelling bestaat voor informatie afkomstig van Mieremet. Deze ene verdachte wordt bijgestaan door het advocatenkantoor van Nico Meijering en de andere door kantoorgenoten van Sander Janssen.

Een bijna briesende Nico Meijering: “Voor de goede orde: Wij hebben daar onze buik van vol. Het zou helpen indien het OM van de hier gedane suggestie dat wij er een dubbele agenda op nahouden in duidelijke bewoordingen afstand zou nemen. Indien het OM dat niet doet, dan is wat ons betreft de toon gezet. In ieder geval mag deze zware beschuldiging op geen enkele wijze enig gewicht in de schaal leggen als het gaat om de thans aan de orde zijnde belangen van cliënt en het verzoek dat hier gedaan is. Het verzoek om toevoegen van de verklaringen van Mieremet dient derhalve te worden toegewezen.”

Ook Sander Jansen deed in aardige duit in de discussie door een brief naar de rechtbank te sturen: “Het op lafhartige wijze tussen de regels door in twijfel trekken van integriteit en het uiten van ver gaande beschuldigingen aan het adres van de raadslieden.”

Lees HIER verder (inclusief pleitnota’s).

Related External Links

Share 'Vuurwerk in de Bunker' on Facebook Share 'Vuurwerk in de Bunker' on NUjij Share 'Vuurwerk in de Bunker' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner