U bent nu hier: Home » Moord » De moord op Pim Fortuyn bijna vergeten

De moord op Pim Fortuyn bijna vergeten

VIDEO – Vandaag negen jaar geleden werd Wilhelmus Simon Petrus Fortuyn op 6 mei 2002 vermoord door Volkert van der Graaf. Dit was negen dagen voor de parlementsverkiezingen waarbij voor de LPF, de politieke partij van Pim Fortuyn, een grote zege werd voorspeld. Fortuyn verliet kort na 18.00 uur de studio van Radio 3FM op het Media Park in Hilversum, waar hij kort tevoren interviews namens zijn partij LPF had gegeven. De laatste persoon die hem interviewde was Filemon Wesselink, die op dat moment stage liep bij 3FM. Fortuyn werd op weg naar zijn auto neergeschoten. Ooggetuigen waren onder anderen Fortuyns gelegenheidschauffeur en kandidaat-Tweede Kamerlid Hans Smolders, een woordvoerder van de LPF, en radiopresentatoren Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte. Reanimatie mocht niet meer baten; Fortuyn overleed kort na de aanslag. Hij is 54 jaar oud geworden. De dader werd even later door twee agenten gearresteerd. De aangehouden man werd door de politie geïdentificeerd als Volkert van der Graaf, een Nederlander van toen 32 jaar, woonachtig in Harderwijk. Hij had ten tijde van de moord geen strafblad en was werkzaam voor de milieubeschermingsorganisatie Vereniging Milieu-Offensief. Hij hield zich in die tijd met enig succes bezig met juridische procesvoering tegen milieu-overtredingen door met name boeren en dierenmishandeling. Ook controleerde hij vaak eigenhandig of veehouders en boeren de vereiste milieuvergunningen hadden. Als motief voor de moord verklaarde Van der Graaf dat hij Pim Fortuyn zag als een gevaar voor de zwakkeren in de maatschappij.

De moord op Pim Fortuyn leidde in Nederland tot geschokte reacties en geweld. Onder meer in Den Haag braken rellen uit, waarbij een auto in de parkeergarage onder het Plein (bij het Binnenhof) in brand werd gestoken. Ook buitenlandse media besteedden veel aandacht aan de moord. De dag na de aanslag besloot het demissionaire kabinet-Kok II dat de nationale verkiezingen op 15 mei moesten doorgaan. De verkiezingscampagne kwam evenwel een week lang tot stilstand. Mat Herben, de woordvoerder van de Lijst Pim Fortuyn en zelf de nummer twee op die kieslijst, kondigde aan dat Pim Fortuyn tot na de verkiezingen de (postume) lijstaanvoerder zou blijven. Dit had hoofdzakelijk een praktische reden: de kieslijsten mochten zo vlak voor de verkiezingen niet meer gewijzigd worden. Pas na de verkiezingen zou Herben als fractievoorzitter worden benoemd. De LPF werd met 26 zetels de grootste nieuwkomer in de Nederlandse parlementaire geschiedenis en de tweede partij van het land (na het CDA). Daarmee kwam de LPF in juli 2002 in de regering (kabinet-Balkenende I). In Nederland kwam even een discussie op gang over de invloed op het klimaat van de verkiezingsstrijd van de ‘demonisering’, zoals Fortuyn dat noemde, van diens persoon door andere politici en de media. Fortuyn refereerde in interviews aan deze door hem ervaren demonisering. In een interview met Robert Jensen in diens tv-programma verklaarde Fortuyn dat als op hem een aanslag gepleegd zou worden, de Haagse politici medeverantwoordelijk zouden zijn. Na de moord op Fortuyn werd de bewaking van bewindspersonen en politici tijdelijk verscherpt.

De advocaten Gerard Spong en Oscar Hammerstein dienden op 14 mei 2002 namens de Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn een aanklacht in tegen Peter Storm, Marcel van Dam, Rob Oudkerk, de redactie van NRC Handelsblad, Matty Verkamman, Thom de Graaf en Bas Eenhoorn wegens het demoniseren van Pim Fortuyn. Het OM van Rotterdam maakte op 4 juni van dat jaar bekend de aanklacht niet in behandeling te zullen nemen omdat de aangedragen beschuldigingen niet strafbaar waren. Een maand later wees het Gerechtshof in Den Haag een klacht tegen dit besluit af. Binnen de Lijst Pim Fortuyn ontstond een machtsvacuüm: de aanvoerders van de partij kregen al snel onderling ruzie. Zowel problemen rondom de leiding van de partij als leden van het kabinet (in het bijzonder Eduard Bomhoff en Herman Heinsbroek) zorgden voor een onhoudbare situatie. Na slechts 86 dagen geregeerd te hebben, kwam er dan ook een einde aan het Kabinet-Balkenende I. Bij de verkiezingen die volgden zakte de LPF terug naar 8 Kamerzetels en kwam de partij in de oppositie terecht. Ondanks het snelle einde van de LPF in de regering, en het verliezen van 18 zetels bij de volgende verkiezingen, bleven denkbeelden van Fortuyn geruime tijd het politieke debat bepalen. Met name het twijfelen aan het succes van de integratie in Nederland en het ageren tegen ‘achterkamertjespolitiek’ waren veel genoemde onderwerpen. Pim Fortuyn werd op 10 mei begraven op de begraafplaats Westerveld te Driehuis, in de provincie Noord-Holland. Op 20 juli werd zijn lichaam herbegraven in Provesano in Italië, waar hij een vakantiehuis bezat.

De rechtbank veroordeelde Volkert van der Graaf op 15 april 2003 tot 18 jaar gevangenisstraf. De inbreuk op het democratische proces was niet ernstig genoeg en de kans op herhaling te klein om een levenslange gevangenisstraf te rechtvaardigen, aldus de rechters. Bij dat laatste baseerde de rechtbank zich op het psychiatrisch rapport. Feiten die voor de rechtbank wel zwaar wogen waren de ‘brute wijze’ waarop de moord werd gepleegd en het feit dat de rechtsorde ernstig was geschokt. Hij werd niet alleen veroordeeld voor moord, maar ook voor verboden wapenbezit (van het moordwapen) en voor het bedreigen van de chauffeur van Fortuyn die hem na de aanslag achtervolgde. Volkert van der Graaf zal naar alle waarschijnlijkheid op 6 mei 2014 ontslagen worden uit de gevangenis, precies twaalf jaar na de moord. Kijk HIER de volledige film over de moord op Pim Fortuyn.

Share 'De moord op Pim Fortuyn bijna vergeten' on Facebook Share 'De moord op Pim Fortuyn bijna vergeten' on NUjij Share 'De moord op Pim Fortuyn bijna vergeten' on Twitter
nieuwsgierig aagje zegt:

@hunter:
Ik ben erg benieuwd wat jij adviseert om op te stemmen trouwens, geen enkele partij regeert fatsoenlijk op dit moment.

nieuwsgierig aagje zegt:

Ik ben erg benieuwd naar al je informatie Jack, misschien kun je via Peter r de Vries, John vd Heuvel of Alberto Stegeman wat bereiken.

hunter zegt:

Nederlanders moeten niet zo klagen

Zij zijn het die ieder keer op dit soort regeringen stemmen

Zij zijn het die ook overal op tegen zijn maar wel lopen te klagen.

En de grootste bende die je hier heb rondlopen dat zijn van die clubjes die hele dagen lopen te demonstreren tegen alles en nog wat, die te beroert zijn om ook eens een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

die met spandoeken aan de grens staan van kom maar jongens plunder het land maar lekker leeg, we hebben toch genoeg.

en dat hebben we allemaal te danken aan die geweldige democratie.

wat onze voorouders hebben opgebouwd wordt in een moordend tempo onder onze kont afgebroken.

Dank je wel regering en alle die er op gestemd hebben.

jerome zegt:

als volkert van der graaf vrijkomt,hopen ik echt van harte dat ze die klootzak volpompen met lood,stuk stront.

Jack zegt:

@Gepke de Leef – sjonge jonge.

En begrijp jij misschien waarom die politieagent niet asap is ontslagen?

Want dat zou bij een ernstig ambtsmisbruik, waarover jij vertelt, toch het logische gevolg dienen te zijn?

De politieagent die onderzoek moest doen naar de moord op Dhr Fortuyn

heeft daar 10.000 euro voor ontvangen maar daar nooit iets voor gedaan.

put/deksle/embargo

Toen dat uitkwam is hij wel vervolgd cq overgeplaats en moest het geld

wat hij voor prive doeleinden had gebruikt in termijnen terug betalen

aan de staat.

Jhon zegt:

Eddy de Kroes

Eddy de Kroes (ca. 1949) is een multi-miljonair, die zijn vermogen heeft verdiend als handelaar in vastgoed en vlees. Eddy de Kroes is vooral bekend geworden door het feit dat hij, ondanks een veroordeling tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar voor fraude met vlees, zijn gevangenisstraf niet hoefde uit te zitten.

De Kroes is afkomstig uit Den Haag. Zijn vader zette slagerijketen Ger de Kroes op, die in 1977 overging in De Vleeschmeesters. Deze keten had 400 slagerijen in Nederland. In 1984 trok zijn vader zich terug uit de zaak. In 1986 werd Eddy de Kroes voor grootschalige fraude met vlees veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. Deze gevangenisstraf zat De Kroes echter niet uit. In 2004 werd dit in de pers bekend. Een poging om De Kroes alsnog gevangen te zetten strandde op een brief van Officier van Justitie Mr. Hans Vos waarin De Kroes van strafvervolging werd ontslagen. De Kroes wist gevangenzetting via zijn advocaat Gerard Spong succesvol aan te vechten.

De Kroes was nauw betrokken bij de LPF. Hij was samen met Pim Fortuyn commissaris bij een wervings- en selectiebureau en hij had nauwe zakelijke banden met Ed Maas, die ad-interim voorzitter was van de LPF.

KEYMAN = STRAWMAN

LINK

De Kroes is samen met Maas betrokken bij een voorkennisaffaire uit 2003. De Kroes bouwde toen via Staalbankiers een belang van 10% op in VHS, maar de transacties zouden in het geheim gedaan zijn door Maas. Justitie vervolgt beiden daarom wegens handel met voorkennis.[1][2] 4 maart 2009 eiste het Openbaar Ministerie tachtig uur taakstraf en een geldboete van 80.000 euro tegen hem vanwege koersmanipulatie en handel met voorkennis.[3] De Kroes werd vrijgesproken van handel met voorkennis, maar veroordeeld tot een geldboete voor het niet nakomen van zijn meldingsplicht.[4]

Jhon

Maurits de Vries zegt:

Tijd dat staatsgek Jack het zwijgen wordt opgelegd…

Jack zegt:

Kortweg kan gesteld worden dat het Koninklijk Huis dermate is geinfiltreerd door de criminele organisatie mafia Nederland BV c.q. de Ndrangheta dat met recht de staatsveiligheid in het geding is. Aan die bedreigingen en infiltraties zal dit crimikabinet van Mark Rutte geen donder doen, want die behoren bij dezelfde club.

Tijd voor een volksoproer.

Tijd voor een volksgericht.

Tijd dat Nederland die criminelen de grens over jaagt.

Jack zegt:

@Jhon – goed stuk.

Als bijval: in de periode van het IRT onderzoek werd door justitie een voor mafia Nederland BV belangrijke key-persoon opgepakt. De bestuursbaas van mafia Nederland BV heeft daarop naar de minister gestuurd een verklaring, voorzien van handtekening en afkomstig uit de VS, van wat die betreffende directeur van die Amerikaanse fabriek in het verleden had verteld aan de Nederlandse onderzoekscommissie in, wat later is genoemd, de Lockheed affaire. Met de mededeling dat,als dat door mafia Nederland BV geliefde key-persoon niet ogenblikkelijk werd vrijgelaten, die stukken in de openbaarheid zouden komen. Waarna de key-persoon direct uit de gevangenis werd geduwd en niemand daarover meer wat hoorde. Dit was het begin van de Koninklijke bescherming die de bestuursleden van mafia Nederland BV ontvingen. Na die 1e keer is het nog veel erger geworden. De bestuursleden zitten bij wijze van spreken dagelijks bij Beatrix en Willem-Alexander op de koffie en nog veel en veel erger.

Jhon zegt:

Van Bever tot Barbecue

Citaat uit het eindrapport betreffende de IRT-affaire van de commissie Van Traa, hoofdstuk 5.3.4. Containers Rotterdam, Beschrijving: "Bij de beschrijving van deze containers dient te worden opgemerkt dat betrekkelijk veel informatie over dit traject werd gekregen van een Rotterdamse CID-functionaris die in februari 1996 werd aangehouden op verdenking van corruptie. Deze functionaris is meerdere malen in het rijksrechercheonderzoek gehoord. Hij onderhield de nodige contacten met Van Vondel en Langendoen t.b.v. het Rotterdamse traject". Uit dat hoofdstuk blijkt verder nog dat in september 1992 de rivierpolitie en de RCID een onderzoek startten naar een drugslijn via Bram's own city. De aanzet tot het zogenaamde Bever-onderzoek. Eén van de betrokken RCID-ers was de nog jonge Richard Lengton.

In september 1993 waagde dit team zich op glad ijs door binnen het kader van dat onderzoek een container met sesamzaad en hasj begeleid in te voeren. Het sesamzaad ging naar de bakker, de hasj het criminele circuit in. Zoals het zo mooi heet, om meer inzicht te krijgen in de structuur van de betrokken criminele organisatie. Kort daarna zou pas contact zijn gezocht met het op dit soort ijs meer ervaren team van Joost van Vondel, Klaas Langendoen en Cees de Jongh (5). De samenwerking zou een jaar hebben geduurd. Een tiental containers kreeg daarbij de inmiddels bekende IRT-behandeling. In totaal werd op deze wijze ruim 79 ton softdrugs ingevoerd. De helft daarvan was volgens het rapport Van Traa afkomstig uit Colombia. 57 ton werd later inbeslaggenomen en ruim 22 ton ging het milieu in. De zingende CID-functionaris van wie bij Van Traa sprake was en die in februari 1996 in de dienstkraag werd gevat was Richard Lengton. De aria's die hij ten gehore bracht hadden niet alleen betrekking op zijn eigen dubbelrol maar ook op andere platte politiemensen en douaniers. En bovendien op de organisatie, die hij tegen betaling op de hoogte hield van alle moves die Justitie tegen haar ondernam. Eén van de leidinggevende figuren van die organisatie zou Jan Borsboom zijn geweest. Hij werd eind 1996 als gevolg van een diepgaand onderzoek dat na Lengton's artistieke bijdrages volgde dan ook door de politie aangehouden in zijn niet onaanzienlijke voiture. In een koffertje dat hij bij zich had troffen de platte petten een bescheiden hoeveelheid handelsgeld aan: 1,4 miljoen gulden. Borsboom werd gezamenlijk met de zakenman Cees Stout in staat van beschuldiging gesteld onder verdenking van betrokkenheid bij hasjtransporten uit Pakistan en Hong Kong met een minimale omvang van 22 ton en verpakt in sesamzaad, kleding of spare ribs. Onder invloed van dat laatste was het onderzoek opgescheept met de naam "Barbecue". Over ondeugend handelsverkeer met Colombia werd niet meer gesproken. Wel over een witwasconstructie via de in Zwitserland opererende Nederlandse zakenman Van Iperen, die als gevolg van het werk van de Nederlandse Barbecue-speurders ongenood bezoek kreeg van hun Zwitserse collega's. Ook in België werd medewerking van Justitie gevraagd en verkregen, waarbij de woning van mr. D. A. Harff – een van de verdedigers van Stout – werd doorzocht (6). Of het O.M. kan hard maken dat de toffe peer en zijn kameraden inderdaad schuldig zijn aan hasj-handel met onder andere Pakistan en het witwassen van de daarmee behaalde winsten via Zwitserland valt nog te bezien. De zaak dient inmiddels in hoger beroep voor een Haagse kadi en is inmiddels al eens stilgelegd om een rogatoire commissie in de gelegenheid te stellen een reisje te maken naar Portugal voor het horen van nieuwe getuigen.

Zeker is in ieder geval wel dat de directie van Dailex en mr. Dolk wel degelijk een stevige connectie met Pakistan onderhouden: vader en zoon Habib Bullah. Beiden lid van de familie die begin jaren veertig de Habib-bank stichtte, waarvan een bescheiden filiaal net als Dailex op de Rotterdamse Blaak is gevestigd. Een aardige bijkomstigheid daarbij is het feit dat de Habib-bank vanaf de aftrap tot aan 1958 de opleiding verzorgde van Agha Hassan Abedi, die ook na zijn vertrek het contact met de Habibs in stand hield. Abedi werd later als hoogste baas van de BCCI – de Pakistaanse Bank of Credit and Commerce International – een man van groot aanzien in de financiële wereld (7). En op een onbewaakt ogenblik zelfs waardig genoeg bevonden om toe te treden tot prins Bernhard's exclusieve club van duizend, die bamboe verzamelt om de Chinese panda voor de ondergang te behoeden.

Beginjaren negentig kreeg Abedi echter de zwartepiet bij de geënsceneerde ineenstorting van zijn met geheim agenten, terreurregisseurs en wapens- en drugshandelaren volgestouwde bank. Daaraan voorafgaand had de BCCI ondermeer een spilfunctie vervuld bij zowel geheime tegen Koeweit gerichte financiële operaties voor en tijdens de door de VS geëntameerde Irakese bezetting van dat oliestaatje als bij de bol van wapens- en drugstransacties staande Iran/Contra-affaire. Hoofdrollen in dat laatste drama waren indertijd weggelegd voor onder andere de naar het westen gevluchte Iraniër Manucher Ghorbanifar en de met Licio Gelli's P2-loge en de Mossad verbonden Amerikaan Michael Ledeen. En nu juist met deze twee olijke heren heeft de avontuurlijke combinatie Dailex/Dolk Advocaten de laatste jaren banden aangeknoopt om zaken te doen in het Midden-Oosten.

Binnen de Dolk-dynastie viel de appel overigens niet ver van de volle boom. Zo vertegenwoordigde Dolk sr. tot volle tevredenheid de Amerikaanse belangen hier te lande bij de tientallen jaren durende afwikkeling van de zaak rond het Duitse Stinnes-concern, dat midden in de oorlog zijn statutaire zetel uit Nazi-Duitsland naar Nederland had verplaatst in een poging te ontkomen aan de te verwachten rigoureuze ontmanteling van Hitler-getrouwe bedrijven door de geallieerden. Voorts diende senior achter de schermen eveneens de Amerikaanse belangen toen mr. Willem Aantjes als fractieleider van het CDA zich eind jaren zeventig al te luidruchtig verzette tegen plaatsing van de kruisraketten in Nederland en daarom politiek moest worden afgeschoten met zijn SS-verleden. Daarnaast verleende hij in die tijd juridische assistentie aan beruchte speculanten als Jacob Leutscher en Peter Beerents, terwijl zijn goede vriend mr. P. Iedema de heren Fagel en Van der Sluis onder zijn hoede nam. De met de WACL en CIA verbonden Iedema was een oud-directeur van het Slavenburg-filiaal Amsterdam en een tijd lang collega cq. mentor van Frans Afman, die in de jaren tachtig net als Ledeen verbonden raakte met het internationale netwerk van … Licio Gelli's P2-loge (8).

Jack zegt:

@G.Deckzeijl-Ik heb mijn best gedaan deze kennis overal neer te leggen. Telkens ben ik gestuit op een enorme bescherming die bestuursleden van mafia Nederland BV krijgen en de bescherming die zij zoiets als die schiettuig verhandelende en coke snuivende advocaat krijgt. Probeer maar eens om mijn kennis over de herkomst van het schiettuig van Volkert van der Graaf in een krant gepubliceerd te krijgen – ik zeg je vooruit dat dat niet lukt. Dat wordt tegengehouden van hogerhand.

@Maurits de Vries – door het uiten van dergelijke dreigementen geef je zelf aan wat voor een stuk vuil je eigenlijk bent en tot welk crimineel kamp je in feite hoort. Prima wat mij betreft. Rot jij maar weg in je eigen criminele wereld.

Bert van Dassen zegt:

Pim is om zeep geholpen i.o.v. de linkse elite.

Nederland moet in de toekomst Islamitisch worden en daar is de linkse elite hard mee bezig.

Maurits de Vries zegt:

@Jack

Elke keer doe je het voorkomen of je op de hoogte bent van van alles. Je komt met theorieën waar de honden geen brood van lusten. Je noemt alleen nooit 1 naam. Dus ben je zeer ongeloofwaardig. Mocht er toch iets van waar zijn, dan wordt het hoog tijd dat Maffia Nederland b.v. jou eens goed gaat aanpakken…

Kruisridder02 zegt:

Het kan zo maar zijn dat Volkert van der Graaf na 6 mei 2014 oploopt tegen een stel kogels uit een beretta.Die is wel uit het Gladio-bestand….

G.Deckzeijl zegt:

@Jack: vreemd dat al die info(als het allemaal waar is) nu pas naar buiten komt.

Weet de Orde van Advocaten dit ook?

Al eens contact opgenomen met Mat Herben of Pim's broer, of z'n toenmalige chauffeur..???

Geweldige scoop, dacht je ook niet?

Edwin Lauxen zegt:

Ik heb contact gehad met de raad voor de rechtsspraak en de nationale ombudsman en erkennen het kernprobleem gebrek aan waarheidsvinding bij de raad voor de kinderbescherming wat een onderdeel van justitie is.

Echter kan de nationale ombudsman niks doen zeggen ze omdat het boven hun bevoegheid ligt immers er liggen gerechtelijke uitspraken van rechters ter grondslag.

Politie weet vaak inhoudelijk niks van de zaak maar gaan wel mee om kinderen uithuis te plaatsen want een spoedbeschikking is immers voor de politie een uitvoeringsbevel.

Terwijl ouders vaak worden beschuldigd van strafbare feiten wordt er geen procesverbaal opgemaakt en niet eens een mutatie zodoende er een mogelijkheid bestaat om desnood op terugwerkende kracht aan waarheidsbevinding te kunnen doen.

We moeten ook voor waken dat er niet meer kinderen en ouders zwaar getraumatiseerd raken, dus lijkt mij een goed punt om deze onderwerp in het publieke debat te gooien wat nu gelukkig ook word opgepakt.

Dit is duidelijk een kernprobleem der kernproblemen wat aangepakt moet worden.

Vergeet niet, de taak van de kinderbescherming is om de kinderrechter te adviseren en omdat de kinderbescherming vaak werkt gebaseerd op veronderstellingen is de kinderrechter niet in machte een eerlijk oordeel te vellen en zijn werk te doen.

Gelukkig kan de kinderrechter een onafhankelijk bijzondere curator instellen wat in mijn inziens vaker dit instrument ook vaker ingezet zal moeten worden.

Dus ik pleit ook voor dat bij elke aanvraag van een VOTS (spoedbeschikking) een procesverbaal of mutatie word opgemaakt zodoende er ook een mogelijkheid bestaat om op terugwerkende kracht aan waarheidsvinding te kunnen doen.

MAAR….de RECHTER is verplicht aan waarheidsvinding te doen op grond van de artikelen 20 en 21 Wetboek van rechtsvordering (Rv).

Het feit dat de rechter dit niet doet, is puur en alleen aan de rechtsmacht te wijten en de politieke onwil door een instituut in het leven te roepen dat de rechtsmacht controleert!

(In vele landen is dit wél het geval!)

Zie ook:

<object width="600" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9BJMqRlC4cs&rel=0&hl=en_GB&feature=player_embedded&version=3&quot; /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always" /><embed type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="350" src="http://www.youtube.com/v/9BJMqRlC4cs&rel=0&hl=en_GB&feature=player_embedded&version=3&quot; allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always"></embed></object>

Jack zegt:

G.Deckzeijl – ik heb niet nagekeken met welk schiettuig Pim Fortuijn is doodgeschoten. Ik weet alleen maar hoe dat schiettuig met munitie bij Volkert van der Graaf gekomen is. Het kan zijn dat het een in Spanje gefabriceerd pistool van het merk Star is. Maar gekocht is het ding in Belgie bij een wapenhandel die op punt stond opgedoekt te worden. Ik weet ook de naam van de vrachtwagenchauffeur die dat schiettuig uit Belgie heeft gehaald.

G.Deckzeijl zegt:

@Jack: je hebt het een paar keer over pistool/revolver, maar er is een duidelijk verschil tussen die twee.

Het moordwapen waarmee Pim Fortuyn op 6 mei 2002 werd doodgeschoten was een pistool, voor zover ik heb kunnen nagaan een in Spanje gefabriceerde Star.

LINK 1

Een prima onderzoek naar de achtergronden van die moordaanslag is te vinden op:

LINK 2

Jack zegt:

@peter – zelf van die advocaat gehoord. Nee wat die advocaat als verjaarscadeau aan Volkert van der Graaf heeft gegeven was dat schiettuig+minitie door de client/vrachtwagenchauffeur voor de advocaat gekocht in Belgie bij een wapenhand die op het punt stond opgeheven te worden. Geen Gladio wapen dus.

Ja ik ken de naam van die advocaat.

Nee ik ga die naam niet op een openbare site zeggen.

Stuur mij een stelletje wel betrouwbare rechercheurs daarvoor. Met de nadruk op WEL BETROUWBAAR.

Peter zegt:

Wie is de advocaat en hoe kom je aan die informatie? En zou het een 'Gladio' wapen kunnen zijn?

Jack zegt:

Daar komt nog bij dat die advocaat, die gezorgd heeft voor het feestelijk verjaarscadeau van schiettuig aan Volkert van der Graaf, door mafia Nederland BV voorzien wordt van zijn dagelijkse hoogst noodzakelijke voorraad cocaine. Zoals mafia Nederland BV ook de toeleverancier van cocaine is van menig rechter/raadsheer en zelfs van de top van de rechterlijke macht.

Corruptie in Nederland?

Volop aanwezig.

Westenberg + Kalbfleisch zijn maar zwakke (hoewel heel belangrijke) voorbeelden van corruptie rechterlijke instanties.

Jack zegt:

Het pistool/de revolver waarmee Volkert van der Graaf liquideerde Pim Fortuin, heeft Volkert van der Graaf voor zijn verjaardag cadeau gekregen samen met de daarbij behorende munitie. Volkert van der Graaf had aan een hele close vriend van hem, die advocaat was en nog steeds is, gevraagd hem een pistool/revolver met munitie te geven "omdat hij zijn eerdere pistool/revolver was kwijtgeraakt". Die advocaat vroeg daarop een client van hem, die als vrachtwagenchauffeur altijd reed op Belgie, om in Belgie een pistool/revolver en munitie te kopen, wat die client voor die advocaat deed. Die client vertelde erbij dat hij het schiettuig had gekocht in een Belgische wapenhandel die op punt stond om opgeheven te worden. Vervolgens is dat schiettuig feestelijk overhandigd aan Volkert van der Graaf. Het OM en politie kennen dit verhaal. Maar geloof maar niet dat er ooit in al die jaren een onderzoek naar die advocaat en zijn feestcadeau heeft plaatsgevonden. Want die advocaat wordt beschermd door mafia Nederland BV en daar wil het OM en wil de politie helemaal niets aan doen, omdat corruptie hoogtij viert.

RED: Die advocaat (veganist, ooit bestuurder bij MSVN (samen met mevrouw Winnie Sorgdrager) en behorende bij de een macrobiotische club van denkers) is sinds kort geen advocaat meer. Het verhaal gaat al een tijdje rond, maar is nimmer bewezen.01-Camilleri-468x60-webbanner