U bent nu hier: Home » Geweld » Roofmoord op vastgoedondernemer Günther Haagen

Roofmoord op vastgoedondernemer Günther Haagen

Het lichaam dat gistermorgen werd aangetroffen in het Belgische Ravels, is dat van de 38-jarige vastgoedmakelaar Günther Haagen uit Poppel. Hij werd meer dan waarschijnlijk het slachtoffer van roofmoord. De Belgische en Nederlandse politiediensten hebben intussen drie Nederlandse verdachten opgepakt. Ze zijn allen aangehouden. Dat meldt het parket van Turnhout. Het slachtoffer had deze avond een afspraak met potentiële klanten aan een woning in Ravels. Wat daar precies is gebeurd, is niet duidelijk. In ieder geval doken twee verdachten wat later op bij de woning van de ouders van de makelaar, om een grote som geld te eisen. Ze maakten een tweede wagen, een Mercedes, van het slachtoffer buit en verdwenen richting Nederland.

Afgelopen nacht konden speciale eenheden van de Belgische politie een van de verdachten, een 25-jarige Nederlander, arresteren op de E25, net voor de Nederlandse grens. De man verplaatste zich in de gestolen Mercedes. Later in de nacht pakte de Nederlandse politie de 23-jarige vriendin van de verdachte en een derde kompaan, een 24-jarige man, op in Tilburg. De wagen die de makelaar woensdag bij zich had, een Range Rover, werd inmiddels in Düsseldorf teruggevonden. Het lichaam van de man werd uiteindelijk gisterochtend aangetroffen in een koopwoning in Weelde. Het onderzoek naar de doodsoorzaak en de omstandigheden loopt nog. De in België gearresteerde verdachte is inmiddels aangehouden op verdenking van moord, gijzeling, zware diefstal en afpersing. Het Belgische parket zal binnenkort de uitlevering van de andere verdachten vragen.

Het is nog overigens onduidelijk wat de aanleiding is geweest in een andere zaak bij de schietpartij in Sappemeer. Daarbij raakten woensdagnacht de dochter en schoonzoon van oud-Veendam-voetballer Jan Blijham gewond. De slachtoffers zijn inmiddels geopereerd, maar de politie heeft hen nog niet kunnen horen. Blijham laat weten dat ze er allebei waarschijnlijk geen blijvend letsel aan overhouden. Hij houdt het erop dat het een roofoverval is geweest op de vastgoedondernemers. De Belgische en Nederlandse zaak zouden geen verband met elkaar hebben.

Share 'Roofmoord op vastgoedondernemer Günther Haagen' on Facebook Share 'Roofmoord op vastgoedondernemer Günther Haagen' on NUjij Share 'Roofmoord op vastgoedondernemer Günther Haagen' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner