U bent nu hier: Home » Misdaadjournalist » Waarom deed de moeder van Jennefer zelf niks?

Waarom deed de moeder van Jennefer zelf niks?

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schrijft: In De Telegraaf verwijt de moeder van Jennefer van Oostende dat de politie niet eerder en meer actie ondernam toen Jennefer was verdwenen. Het cruciale punt is vooral dat ex-zwager Anthony Klein niet eerder als verdachte in beeld kwam. Daar kun je op wachten, dit soort reacties. Iemand moet de schuld krijgen en liefst iemand anders, niet jijzelf. Maar wat valt de politie echt te verwijten en wat had men anders kunnen doen? Eerder was er ook al een ‘deskundige’ die vond dat de politie best huiszoeking had mogen doen. Nu heb ik dat laatste hier ook ‘betoogd’. Een heel ervaren rechercheur, met veel overwicht en inzicht, had vriendelijk kunnen vragen: is het goed als we hier in huis even rondkijken? In de praktijk zie je vaak dat kinderen waarvan we denken dat ze zijn weggelopen, zich heel dichtbij hebben verstopt.’ Dan moet je van goeden huize komen om te weigeren. En áls er geweigerd was, dan was er argwaan geweest.

Dat is niet gebeurd, maar achteraf is alles gemakkelijk. Achteraf is Anthony afgeschilderd als een monster, en met de foto’s erbij schept dat een beeld dat je denkt: hoe kunnen ze zo’n kind naar die man laten gaan? Maar uit de wat genuanceerder reportages rijst een heel ander beeld op: een zachtaardige jongen die geen vlieg kwaad deed en van wie niemand zich eigenlijk kan voorstellen dat hij tot zoiets in staat zou zijn. Zoals bijna nooit iemand zich dat van een familielid, vriend of kennis kan voorstellen. In het geval van Anthony: ook de familie van Jennefer niet. Als ze ‘t zo goed weten, hoe kan het dan dat ze zelf niks hebben gedaan? Dan hadden ze zelf bij Anthony naar binnen moeten stormen om te gaan zoeken, maar kennelijk hebben zij de situatie minstens zo verkeerd ingeschat als de politie. Begrijpelijk, daar niet van. Overigens: zelfs als de politie direct had ingegrepen bij Anthony, dan nog is de kans miniem dat ze Jennefer het leven hadden gered. (HJK)

Share 'Waarom deed de moeder van Jennefer zelf niks?' on Facebook Share 'Waarom deed de moeder van Jennefer zelf niks?' on NUjij Share 'Waarom deed de moeder van Jennefer zelf niks?' on Twitter
piet zegt:

welke mensen..? welke cultuur.. die van ons van moorden en plunderen bedoel je.. lul niet zo dom, is een op zichzelf staan delict.

of moet ik je alle voorbeelden van nederlandse monsters even opnoemen..

A.Panhuis zegt:

In het kort, deze mensen hebben een andere cultuur, moord maakt hun niks uit. gevoel hebben ze niet. Dat is het verschil met ons. En nu jij (U) weer.01-Camilleri-468x60-webbanner