U bent nu hier: Home » Politie » Geen Sig Sauer PPNL voor de politie

Geen Sig Sauer PPNL voor de politie

De aanschaf van het beoogde nieuwe dienstwapen voor de politie gaat op het laatste moment niet door. Minister van Veiligheid en Justitie Opstelten zegt dat de Sig Sauer niet veilig is. Het wapen heeft te veel storingen. De Sig Sauer PPNL moest de opvolger worden van de Walther P5. Dat wapen is sinds begin jaren 80 in gebruik. De aanbesteding voor een nieuw wapen liep flinke vertraging op. Concurrenten van Sig Sauer zeiden dat er regels waren overtreden, maar uit onderzoek bleek daar niets van. De politiebonden roepen de minister op snel een nieuw pistool te zoeken.

Share 'Geen Sig Sauer PPNL voor de politie' on Facebook Share 'Geen Sig Sauer PPNL voor de politie' on NUjij Share 'Geen Sig Sauer PPNL voor de politie' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner