U bent nu hier: Home » Maffia » Martien Vreijsen afgeperst door Kris Jagernath?

Martien Vreijsen afgeperst door Kris Jagernath?

Voormalig NAC-directeur en oud-voetballer Martien Vreijsen (56) zou volgens justitie zijn afgeperst door de Haarlemse topcrimineel Kris Jagernath. Jagernath zou van Vreijsen 50.000 euro hebben geëist als incasso voor het bedrijf ERMA uit Almelo. ERMA ontkent in het AD het schuldbedrag via Kris Jagernath te hebben willen incasseren. Volgens het bedrijf heeft Jagernath geheel op eigen houtje gehandeld. De vordering van ERMA heeft betrekking op het failliete bedrijf IFSP Sports waar Vreijsen mede-aandeelhouder van was. Jagernath moest afgelopen donderdag in Haarlem onder meer voorkomen voor illegaal pokeren, wietteelt en witwaspraktijken. De pokerwedstrijden vonden plaats bij de plaatselijke voetbalclub Young Boys. Voor zijn aanhouding in oktober vorig jaar werd Jagernath al enige tijd geobserveerd door de politie. Daarbij heeft men de ontmoeting met Vreijsen gefilmd toen deze laatste 47.000 euro overhandigde aan Jagernath in de bestuurskamer van Young Boys.  Jagernath werd uit donderdag uit voorarrest ontslagen. De zaak tegen hem is voor onbepaalde tijd aangehouden. Het onderzoek naar de veronderstelde afpersing van Vreijsen loopt nog.

Bredanaar Vreijsen heeft zich naar eigen zeggen zwaar bedreigd gevoeld door het optreden van Jagernath. “Maar ik laat mij niet bang maken nu hij weer vrij rondloopt. Ik zorg voor beveiliging.” Vreijsen is er 100% van overtuigd dat Jagernath in opdracht van ERMA het geld heeft geïncasseerd. “Hij had informatie over IFSP die alleen uit het dossier van de curator afkomstig kan zijn”. Volgens Martien Vreijsen kreeg hij de volgende tekst van Jagernath door per telefoon: “We maken je niet dood, maar komen achter je aan. Het is dat ik je ken. Je krijgt uitstel van betaling tot maandag.” Een sms ging als volgt: “Die vordering is 52.000 euro. Ik heb die vordering overgenomen van ERMA. Die staat op jouw kop.” Advocaat mr. Cees Korvinus, de raadsman van Kris Jagernath, zegt ook dat zijn cliënt door ERMA werd ingeschakeld. “Zo gaat het wel vaker. De schuldeiser schakelt een derde persoon in om te gaan babbelen met iemand”. Volgens de bekende advocaat is er sprake van een gewone vordering en zal er van het bewijs uiteindelijk niet veel overblijven. Kris Jagernath werd in de jaren negentig door de politie als informant ingezet tegen topcriminelen Mink Kok, Jan Femer en Etienne Urka.  Zelf werd hij in deze tijd veroordeeld voor illegale kansspelen.

Share 'Martien Vreijsen afgeperst door Kris Jagernath?' on Facebook Share 'Martien Vreijsen afgeperst door Kris Jagernath?' on NUjij Share 'Martien Vreijsen afgeperst door Kris Jagernath?' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner