U bent nu hier Home » Misdaadjournalist » Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat

Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat

AUDIO – Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink schrijft: Micha Kat, wonend in Laos, bekend van klokkenluidersonline, moet op 6 februari in Nederland voor de rechtbank komen. Hij is gedagvaard door het advocatenkantoor Vissers & Moszkowicz. Kat heeft nogal eens onmin met deze en gene. Vissers en Moszkowicz, dat zijn Marjolein Vissers en haar zoon Yehudi Moszkowicz. Met de laatste stond in het vorige nummer van Nieuwe Revu een interview. Yehudi is de eerste kleinzoon van peetvader Max die ook het advocatenpad betreedt. Overigens: de hierboven aangehaalde kwestie met Micha Kat had ook te maken met Nieuwe Revu (en de Leeuwarder Courant), die beiden kennelijk iets hadden gepubliceerd dat Kat onwelgevallig was. Toen hij geen toevoeging kreeg beloofde hij de advocaatkosten zelf te betalen, maar dat liep even anders.

Gelezen: Dagvaarding – “Micha Kat wordt gedagvaard door Vissers & Moszkowicz Advocaten om te verschijnen in kortgeding bij de voorzieningenrechter te Amsterdam op 6 februari 2012 om 13.30 uur.” Dat staat op Vissers-moszkowicz.nl van Marjolein Vissers en Yehudi Moszkowicz in Utrecht. Het kantoor, de eigenaren en personeel ondergaan op de site Klokkenluideronline.nl, telefonisch en per mail laster, met ernstige, ondermeer antisemitische beledigingen en stalking. Het kantoor werkte eerder voor Kat en de Stichting achter de website, tot beider genoegen. “Tot medio mei was de relatie tussen partijen, althans tussen de heer Kat en mr Vissers, prima. Het contact verliep per email aangezien de heer Kat vanaf 27 februari 2011 tot medio mei in Laos zou verblijven.”

Kat vroeg bijstand voor zaken tegen de Leeuwarder Courant, Nieuwe Revu en rechtbank Den Haag, de laatste om het toelaten van camera’s af te dwingen. Vissers vroeg een schriftelijke garantie voor de opdracht en betaling. De vader van Vissers en grootvader van Moszkowicz kwam ten val, ze ging hem verzorgen en opdrachten kwamen in de knel, aldus de dagvaarding. Daarop ontstonden volgens Marjolijn Vissers de problemen, te weten te groot wantrouwen van Kat en aantijgingen. Wel betaalde Kat en was tevreden volgens Vissers, die citeert: “Revu door de knieen; morgen 11-2-11″. “Maar mijn huidige advocaten zijn super! Marjolijn Vissers van Vissers Moszkowicz heeft zelfs al een eerste grote overwinning binnengehaald in mijn zaak tegen weekblad Revu:” Vanaf september 2011 escaleerde de relatie tussen advocaat en cliënt: ” Vanaf dat moment heeft de heer Kat de maatschap en de mrs Vissers en Moszkowicz getracht te chanteren en af te dreigen op internet en per telefoon. Mr Vissers en mr Moszkowicz hebben inmiddels aangifte gedaan van belediging, smaad, laster, discriminatie, belaging, bedreiging en afdreiging.” (afdreiging is afpersing)

Vervolgens verschenen artikelen op Klokkenluideronline.nl als:
7 januari 2012: “De Moszkowicz-family en de Nazi’s”
13 januari 2012: “Yehudi M.: De Joodse Nazi-Lawyer”.
14 januari 2012: “Breaking: Yehudi dreigt met family” en “Yehudi Moszkowicz spreekt”.
16 januari 2012: “Extra: De corrupte advocaaat Yehudi Moszkowicz intimideert het hosting bedrijf van Klokkenluideronline…” Met als vervolg: “Video Marjolein Visssers probeert voorzitter Haagse Hof Boele op te zetten tegen Micha Kat, misdadig en klachtwaardig gedrag”.
Een filmpje op Vimeo.com met als titel: “Yehudi Moszkowicz trek je eigen stekker eruit”

De meeste artikelen bevatten behalve beledigingen en onjuistheden ook materiaal van de website van het kantoor, die auteursrechtelijk beschermd zijn. Kat stalkte ook de advocaten. Ze eisen in kort geding dat Kat ophoudt met beledigen en stalken, de artikelen verwijdert en rectificeert, zoekdiensten aanschrijft om de artikelen uit indexen te laten verwijderen. Dat alles onder een dwangsom van 5.000 euro per overtreding. Ze willen ook een voorschot van 50.000 euro wegens geleden en nog te lijden schade. (Bron: www.leugens.nl)

In onderstaand audiofragment tiert Micha kat er lustig op los: bij 2:25 minuten doet hij zelfs een doodsbedreiging (Bron: Argusoog Radio)

Over Yehudi gesproken: toen Klaas Bruinsma in juni 1991 werd doodgeschoten, was Yehudi amper tien. Twintig jaar later staat hij Bruinsma’s bekendste lijfwacht Geurt Roos bij als advocaat in een omvangrijke afpersingszaak. Roos was in de jaren tachtig cliënt van zijn opa. Misschien zet ik het hele interview nog wel een keer online, vandaag alleen het kader over het in Utrecht weggepeste homostel en het Marokkaanse gezin in de wijk Leidsche Rijn en het vermeende plagiaat van deejay Tiësto.

Die eerste twee zaken lijken op elkaar. Yehudi: “Beide zaken vallen deels onder het strafrecht, deels civiel. Daarin heb ik zogenaamde artikel-12 procedures ingeleid, waarbij het Hof in de zaak van het homostel al heeft geoordeeld dat de politie Utrecht nalatig heeft gehandeld. Als gevolg van homodiscriminatie moesten deze mensen hun huis ontvluchten. Als de schikkingsonderhandelingen vastlopen zal ik namens cliënten de staat dagvaarden en verzoeken om een voorlopig getuigenverhoor waarbij ik de burgemeester van Utrecht, de officier van justitie en de behandelend politieambtenaar als getuigen wil oproepen. Deze cliënten verwijten de staat en de gemeente dat zij niet beschermd zijn, dat er inbreuk is gemaakt op hun mensenrechten, dat ze zijn gediscrimineerd. Ze zijn inmiddels verhuisd, de rust is weergekeerd, maar ze hebben nog wel recht op schadevergoeding.” Min of meer in dezelfde lijn ligt het Marokkaans gezin dat in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn slachtoffer werd van buurtterreur. Tot twee keer toe. “Dit zou een keurige vinex-wijk moeten zijn, maar er werd een probleemgezin uit Kanaaleiland in deze wijk geplaatst. Het Marokkaans gezin kreeg te maken met een reeks van aanslagen. De ruiten van hun woning en auto’s werden vernield, een week lang dagelijks terreur. Er werd niemand gepakt. Er werd bij hen ingebroken, de dader werd in hun woning aangetroffen, maar die werd om onduidelijke redenen niet vervolgd. Twee zoons van dat probleemgezin – buren van die Marokkanen – staan te boek als veelpleger.”

“Vanaf het moment dat zij in de wijk kwamen wonen is het aantal woninginbraken verviervoudigd, vriendjes uit hun vorige wijk kwamen mee, er was sprake van bendevorming. In februari 2011 is het gezin gevlucht. De burgemeester wilde dat ze terugkwamen, de gemeente zou hen bescherming bieden, die wilde niet nog eens zo’n debâcle als met dat homostel.” (..) “Hoe treurig het ook is: het begon in alle hevigheid opnieuw. Auto in brand, huis beklad, weer ondergedoken. Daar zit aansprakelijkheid in voor de gemeente. Als je iemand veiligheid garandeert, de vrouw van het gezin was nota bene hoogzwanger, zet je desnoods zo’n container voor de deur, maar hier is men opnieuw te kort geschoten. Er zijn weliswaar camera’s in de woning gehangen, gericht op de voor- en de achterdeur, maar die camera’s registreren, ze beschermen niet. Er zijn beelden. Van mensen met bivakmutsen. Het gezin is verhuisd, is nu veilig, maar het heeft wel een deuk opgelopen.”

Ook een zaak die, in een heel andere sector, veel publiciteit trok: het ‘plagiaat van Tiësto’. Yehudi: “Die ging over intellectueel eigendom. Mijn cliënt had een demo gestuurd naar de platenmaatschappij van deejay Tiësto. Die vonden ze niet goed genoeg, daar wilden ze niks mee. Twee jaar later kwam de plaat ‘Elements of life’ van Tiësto uit. Daar zaten 16 maten in uit het stuk van mijn cliënt. Dat staat ongeveer gelijk aan 30 seconden muziek en dat werd keer op keer herhaald in het nummer.” Yehudi en zijn cliënt hebben deze zaak overigens niet gewonnen, “we zijn niet toegekomen aan de vraag of het aan mijn cliënt was ontleend, de tegenpartij had een beroep gedaan op ‘prior art’: dat het stuk van Tiësto zou zijn gebaseerd op een oud muziekstuk dat auteursrechtenvrij was. Dat was het enige verweer dat kon slagen als er dergelijke gelijkenissen zijn. Ze hadden een forensisch musicoloog ingehuurd die een rapport heeft gemaakt in het voordeel van de tegenpartij. Het is een zeer omvangrijk technisch auteursrechtelijk verhaal. Mijn cliënt is er nog steeds van overtuigd dat zijn plaat is geplagieerd. Die mening deel ik.”

Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Blogger Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on eKudos Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Facebook Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Google+ Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on NUjij Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Pinterest Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Twitter Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Wordpress Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Email Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on Print Friendly Share 'Yehudi Moszkowicz en Marjolein Vissers dagvaarden Micha Kat' on QRSrc.com


01-Camilleri-468x60-webbanner