U bent nu hier: Home » Maffia » Silvio Berlusconi betaalde beschermingsgeld aan de maffia

Silvio Berlusconi betaalde beschermingsgeld aan de maffia

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi heeft in de jaren 70 en 80 aanzienlijke bedragen betaald aan de maffia voor de bescherming van hem en zijn familie. Dat concludeert de Italiaanse Hoge Raad in de motivering van een eerdere uitspraak tegen Marcello Dell’Utri. Hij was een van de naaste medewerkers van Berlusconi.

Berlusconi deed de betalingen aan de maffia als slachtoffer van intimidatie, maar aanvankelijk zeker ook omdat hij en de maffia gemeenschappelijke belangen hadden. Het akkoord betrof bescherming en zakelijke samenwerking gericht op verrijking, aldus de Hoge Raad. Volgens de hoogste Italiaanse rechters was Dell’Utri de bemiddelaar van een akkoord tussen Berlusconi en de maffia. Via Dell’Utri werd de maffioos Mangano aangesteld als stalknecht en beschermer in de villa van Berlusconi en zijn familie nabij Milaan.

Share 'Silvio Berlusconi betaalde beschermingsgeld aan de maffia' on Facebook Share 'Silvio Berlusconi betaalde beschermingsgeld aan de maffia' on NUjij Share 'Silvio Berlusconi betaalde beschermingsgeld aan de maffia' on Twitter
Michael zegt:

Dat is geen beschermingsgeld geweest.

Dat is de 25% verplichte bijdarge die elke 5 jaar aan de mafia betaald dient te worden.

Die 25% is verschukdigd over al het inkomen dankzij de mafia behaald in die jaren.

Berlusconi is dus gewoon mafia – net als dat iedereen al zei en dacht.

Goed dat de vent weg is van het wereldtoneel.01-Camilleri-468x60-webbanner