U bent nu hier: Home » Geweld » Limburgse Rambo Gijsbert Ruiter opgepakt

Limburgse Rambo Gijsbert Ruiter opgepakt

VIDEOGijsbert Ruiter, de man die donderdag molotovcocktails naar agenten en medewerkers van de gemeente gooide is opgepakt. Hij werd rond 23.15 uur in de buurt van zijn huis in Haelen in Limburg aangehouden. De politie is urenlang op zoek geweest naar de 59-jarige Gijsbert Ruiter. Daarbij zijn een helikopter, een arrestatieteam en honden ingezet. Agenten losten een waarschuwingsschot, waarna hij zich overgaf. De Limburger was donderdagmiddag doorgedraaid toen medewerkers van de gemeente een illegaal door hem geplaatst hekje wilden weghalen. De gemeente had vorige maand toestemming gekregen van de rechter om het hek voor de woning van de man weg te halen. De Haelenaar probeerde met molotovcocktails het hek in brand te steken. Ook overgoot hij een agent met benzine en bedreigde hij de politie met een kruisboog. Daarna hield hij zich schuil in zijn huis. Toen de politie de woning van de man binnenviel, bleek dat hij was gevlucht.

Share 'Limburgse Rambo Gijsbert Ruiter opgepakt' on Facebook Share 'Limburgse Rambo Gijsbert Ruiter opgepakt' on NUjij Share 'Limburgse Rambo Gijsbert Ruiter opgepakt' on Twitter
Eerde zegt:

Om een tuinhekje….. :( (ziet er verder keurig uit, vind je minstens 100.000 vanj in NL !
Die man heeft groot gelijk en weet ook nog eens onder druk de juiste dingen te zeggen…

Die gemeente ambtenaar en vooral de plisie zijn watjes, machtswellustelingen die eens een paar jaar moeten gaan zitten als straf voor: "Het leven van een burger verzuren".

Tim zegt:

Mee eens, De Jong! Nederland op zijn aller-, allersmalst; weer een vb v/e 'Umwertung aller Werte' waarin de daders tot slachtoffer worden verklaard en het slachtoffer wordt getreiterd zoals zijn belagers deden, vervolgens opgejaagd als wild en neergeschopt als een hond, om hem uiteindelijk weg te laten rotten in een cel. Heeft er iemand al de absurde verdenkingen tegen hem gezien? Niet alleen bedreiging, maar ook (pogingen tot) zware mishandeling, doodslag en nu zelfs ook moord!!! Inderdaad, meer in de richting van wat we bij zijn (verder ook criminele) belagers in gedachten zouden hebben…! (zijn zoontje is na zijn arrestatie zelfs nog met de dood bedreigd, zie de HvN) Maar nee, die zijn er (natuurlijk!) tot nu toe met taakstrafjes van af gekomen! Geen verrassing, voor wie de kranten leest, maar wel volkomen van de pot gerukt natuurlijk. Ik ben benieuwd wanneer er eindelijk eens een rechter in zo'n situatie erkent dat men het recht wel in eigen hand MOET nemen als de staat zijn (door de burger gedelegeerde!) beschermende taak met bijbehorend geweldsmonopolie simpelweg WEIGERT uit te voeren….IJdele hoop, vrees ik. Margot & Gijsbert, heel veel sterkte!

de jong zegt:

Weer een voorbeeld van een radeloze burger die zich wil beschermen doormiddel van een hekje op zijn eigen grond, en door de instanties als een crimineel behandeld wordt.

Terwijl de criminelen een hand boven het hoofd wordt gehouden.

Dit is politie staat Vernederland, Bah Bah en nog eens Bah.

Getrokken pistolen vanwege een hekje rond het huis, dit gaat nergens over.01-Camilleri-468x60-webbanner