U bent nu hier: Home » Politie » Onderzoek dode politieagent Jan Petter

Onderzoek dode politieagent Jan Petter

UPDATED– Het onderzoek naar de vondst van drie doden in een huis in Kekerdom (Gld.) gaat door. De straat is afgezet en om het huis staan zwarte schermen. Een van de doden is de bewoner van het huis; een 59-jarige rechercheur Jan Petter van de politie Gelderland-Zuid. De andere twee doden zijn een 50-jarige man en de 47-jarige Inge Kee (foto hieronder) die vermoedelijk uit Millingen aan de Rijn komen. Ook daar wordt een woning doorzocht. De politie wil niet zeggen van wie dat huis is. Wel is duidelijk dat de huiszoeking verband houdt met de vondst van de doden. In de woning van de politieman werd ook een hennepkwekerij gevonden. De man had een leidinggevende functie bij de politie. Hij had een dienstwapen. Het is niet duidelijk of hij dat bij zich had.

De voormalig Veghelse sportschoolhoudster Inge Kee is één van de drie doden die zondag door de politie werden aangetroffen in een woning in het Gelderse Kekerdom. Dat meldt het AD. De 47-jarige Kee zou een relatie hebben gehad met één van de twee mannelijke slachtoffers, de politieagent Jan Petter. In zijn woning werden de ontzielde lichamen gevonden. Die relatie was echter verbroken en inmiddels had de voormalige Veghelse, die inmiddels in Millingen aan de Rijn woonde, een verhouding met een 50-jarige man. Ook zijn lichaam werd in de bewuste woning aan de Weverstraat gevonden. Inge Kee startte in 1991 onder de naam Sporttrend met het geven van aerobicslessen in gymzalen. Dat werd steeds professioneler en in 1997 werd het sportcentrum in het PWA-sportpark gerealiseerd. Tot begin 2008 was haar naam aan de sportschool verbonden. Door privéomstandigheden moest zij afscheid nemen. In mei van dat jaar ging ze aan de slag als assistent manager van Sportiom in ‘s-Hertogenbosch. Op internet is een website te vinden waar uit blijkt dat Inge Kee honden fokt.

Jan Petter was hoofd van de recherche van district Tweestromenland. Dat heeft de politie gemeld. Tweestromenland is een van de districten van de regiopolitie Gelderland-Zuid. De districtsrecherche werkt vanuit het politiebureau in Wijchen. Tot 2009 was Petter teamchef in Groesbeek, eveneens deel van het district Tweestromenland. In zijn vrije tijd werkte de man als voetbaltrainer bij verschillende clubs in de omgeving van Nijmegen. Het regiokorps Gelderland-Zuid is onderverdeeld in drie districten. Behalve Tweestromenland zijn dat Stad Nijmegen en De Waarden (Betuwe en Bommeler-, Culemborger- en Tielerwaard). Bij alle bureaus van het regiokorps hangt maandag de vlag halfstok, zei een woordvoerster maandag. Op intranet is een condoleanceregister geopend. De politieman werkte al heel lang bij het korps en was bij velen bekend. ”Er hangt hier een bedrukte sfeer. Het is een dubbele schok: er is een bij velen bekende collega om het leven gekomen en dan blijkt dat hij als leidinggevend rechercheur een hennepkwekerij in huis had”, aldus de woordvoerster. De korpsleiding in Nijmegen wil de nagedachtenis aan de politieman gescheiden houden van het rechercheonderzoek, dat door het regiokorps Gelderland-Midden in Arnhem wordt gedaan. Of er een korpsbrede herdenking voor de overleden rechercheur komt, is nog niet bekend. Of hij met korpseer wordt begraven, is in eerste instantie aan zijn nabestaanden, zegt de zegsvrouw van de politie.

Share 'Onderzoek dode politieagent Jan Petter' on Facebook Share 'Onderzoek dode politieagent Jan Petter' on NUjij Share 'Onderzoek dode politieagent Jan Petter' on Twitter
Gepke de Leef zegt:

Wacht ff, undercover agent,drugsbestrijder,districtschef,rechercheur,wietteler, Zou hij iets te maken hebben met de IRT 1& 2.
politieagent die huis verhuurd! dienstwapen wat we anno 2012 gerust moordwapen kunnen gaan noemen.
R.I.P. Ishan Gurtz. R.I.P. Michael Koomen.01-Camilleri-468x60-webbanner