U bent nu hier: Home » Geweld » Project X-opruier Arnhem de cel in

Project X-opruier Arnhem de cel in

Een man die via Facebook had opgeroepen om te gaan rellen bij een Project X-feest in Arnhem heeft een hogere straf gekregen dan het Openbaar Ministerie had geëist. De eis was 60 uur werkstraf, de verdachte kreeg twee weken celstraf, waarvan één voorwaardelijk. De rechter in Arnhem rekende het de man zwaar aan dat hij opruiende teksten had verspreid na de rellen in Haren. De 23-jarige Arnhemmer had op het sociale medium onder meer geschreven: “wie gaat er mee auto’s verbranden vanavond” en “ik zit eraan te denken er eerst een paar bij elkaar te duwen, kijken of wij het beter kunnen dan die homo’s uit Haren”. De verdachte zei dat het een grapje was, de rechter vond het niet grappig. Het Project X-feest in Arnhem was op Facebook aangekondigd voor 28 september. De gemeente stelde een noodverordening in en de politie sloot alle toegangswegen naar de stad af. Agenten stuurden die avond en nacht 120 ‘feestgangers’ weg en arresteerden negen mensen. In Arnhem bleef het relatief rustig.

Share 'Project X-opruier Arnhem de cel in' on Facebook Share 'Project X-opruier Arnhem de cel in' on NUjij Share 'Project X-opruier Arnhem de cel in' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner