U bent nu hier: Home » Cybercrime » Twitter-moord: Alexandra Kogut (18)

Twitter-moord: Alexandra Kogut (18)

“Ik had het moeten weten”, dat was de ijskoude twitter van Alexandra Kogut amper enkele uren voor haar gruwelijke dood. De knappe achttienjarige studente uit Utica werd vlak na haar laatste tweet op gruwelijke manier doodgeslagen in haar slaapkamer door Clayton Whittemore. Het koppel had al een tijdje een langeafstandsrelatie waarin Twitter een cruciale rol speelde. Bij een zeldzaam bezoekje van haar vriend werd Alexandra meedogenloos afgeslacht. Whittemore heeft al bekend dat hij de intentie had zijn vriendin te vermoorden. Toen Alexandra Kogut mocht gaan studeren in de College van Brockfort in de staat New York op 250 kilometer van haar geboortestad New Hartford deed ze er alles aan om haar relatie met Clayton Whittemore in stand te houden. Het koppel had elkaar leren kennen op school en was al een jaar samen. Vooral via Twitter probeerden ze om hun langeafstandsrelatie in stand te houden.

“Ik ben zo opgetogen dat Clayton me zaterdag komt bezoeken”, twitterde ze nog voor een bezoek van haar vriend. De speelse en romantische tweets werden abrupt afgebroken. Enkele uren voor haar gruweldood keerde de toon plots naar ijskoud met de angstaanjagende boodschap “Ik had het moeten weten”. Haar moeder las de tweet ook, maar kon haar dochter niet bereiken, werd erg ongerust en belde dan maar naar de school. Even later werd het zwaar verminkte lijk van de achttienjarige studente aangetroffen in haar slaapkamer. Ze was lelijk toegetakeld aan haar bovenlichaam door herhaaldelijke mokerslagen. Haar vriend Clayton Whittemore werd meteen opgepakt op een parking. Hij was in het holst van de nacht gevlucht naar huis, maar kon nog onderschept worden. Hij bekende aan de politie dat hij Alexandra wilde vermoorden en haar had doodgeslagen. Een motief voor de gruwelmoord gaf hij niet. Familie en vrienden zijn totaal verslagen en kapot van verdriet. Ze staan ook voor een raadsel waarom de stoppen van Whittemore plots waren doorgeslagen. Tijdens een recente shopuitstap naar New York waren ze volgens vriendinnen de hele tijd lieve tweets aan het uitwisselen.

Share 'Twitter-moord: Alexandra Kogut (18)' on Facebook Share 'Twitter-moord: Alexandra Kogut (18)' on NUjij Share 'Twitter-moord: Alexandra Kogut (18)' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner