U bent nu hier: Home » Moord » Wim Dankbaar: “opzienbarende verklaring in zaak Vaatstra”

Wim Dankbaar: “opzienbarende verklaring in zaak Vaatstra”

INGEZONDENWim Dankbaar onderzoekt met anderen al enige jaren de moord op Marianne Vaatstra. Zijn conclusie is op zijn zachtst opmerkelijk. Hij stelt dat de moordenaars twee Irakese asielzoekers waren die meteen na de moord door de top van Justitie in het grootstse geheim buiten bereik van de recherche zijn gebracht. Dankbaar erkent dat zijn verhaal op een boek van John Grisham lijkt, maar om zijn conclusie kracht bij te zetten, maakt hij op zijn weblog een opgenomen telefoongesprek openbaar met een bewaakster van het toenmalige Grenshospitium te Amsterdam.

De vrouw is zich niet bewust dat het gesprek wordt opgenomen en vertelt een gedetailleerd verhaal over een asielzoeker “Ali” uit een “open kamp” in  Friesland, die in het weekend van de moord onder vreemde omstandigheden werd aangeleverd bij het uitzetcentrum. Zij zegt dat de man een nacht in een isoleercel heeft doorgebracht en de volgende dag naar het buitenland is uitgezet. Tevens vertelt ze dat zij en haar collega’s zich later realiseerden dat de vreemde asielzoeker iets te maken kon hebben met de moord op Marianne Vaatstra.  

Enkele weken na de moord op Marianne werd de voortvluchtige asielzoeker Ali Hassan aangemerkt als hoofdverdachte van de moord. Hij bleek sinds de moord spoorloos verdwenen te zijn. Justitie beweert dat deze Ali werd opgespoord in Turkije en middels DNA is uitgesloten als dader, maar volgens Dankbaar was dit niet de verdachte waar het om gaat. Hij zegt tientallen getuigen te kunnen oproepen die de hoofdverdachte kenden en de persoonsverwisseling kunnen bevestigen.

“De werkelijke Ali is direct via het Grenshospitium het land uitgesmokkeld, weken voordat Justitie hem als verdachte moest aanmerken. Het zogenaamde “spoorloos verdwijnen” van Ali, is minder spoorloos dan je denkt, daar weet de top van Justitie alles van,” aldus Dankbaar. Over het motief van de vermeende doofpot kan Dankbaar alleen maar speculeren, hij vermoed dat de daders compromitterende informatie hadden over hoge mensen bij Justitie. Hij wijst met name naar de huidige Secretaris Generaal van Justitie die toentertijd Directeur Generaal van de asielzoekerscentra was. Gewezen kamerlid Hero Brinkman vond de zaak belangwekkend genoeg om recent nog kamervragen te stellen over de kwestie:

Vraag 16

Is het waar dat uit een verklaring van een medewerker van het toenmalige Grenshospitium Tafelberg te Amsterdam naar voren komt dat in het weekeinde van de moord door twee politieagenten een asielzoeker uit Kollum werd aangeleverd voor uitzetting naar het buitenland? Weet u dat uit deze verklaring blijkt het ’s avonds laat was, nadat de administratie om hem dezelfde dag te registreren naar huis was? Weet u dat uit deze verklaring blijkt dat de asielzoeker A. werd genoemd en voldeed aan het latere signalement van de hoofdverdachte A.H. (klein en gedrongen)? Weet u de dat uit de verklaring blijkt dat bij navraag bij de directie bleek dat hij de volgende dag reeds was uitgezet? Weet u dat de medewerker stelt hem van de latere opsporingsfoto te herkennen als de hoofdverdachte? Is het waar dat de huidige hoofdofficier van justitie van het parket Leeuwarden een aantal maanden geleden ook in kennis is gesteld van deze verklaring?

Dankbaar sluit ook een email bij waarin de bewaakster bevestigt dat zij de asielzoeker herkent van de opsporingsfoto. Hij verdedigt het publiceren van het materiaal door te stellen dat het algemeen maatschappelijke belang zwaarder weegt dan het privacy belang van de vrouw. Bovendien vindt hij dat de vrouw niets verkeerds doet en juist haar verhaal zou moeten kunnen vertellen zonder vrees voor sancties: “Het melden van een misdrijf, zeker in de zaak Vaatstra waarin de politie uitdrukkelijk om informatie vraagt,  weegt zwaarder dan welk ambtsgeheim dan ook”. Hij zegt dat hij de informatie al maanden geleden aan het OM Leeuwarden en Peter R. de Vries heeft gegeven, maar dat deze de informatie doodzwijgen.

“Ik kan de leugens van het OM, de poppenkast van het grootschalige DNA onderzoek niet langer aanzien.” zegt Dankbaar. “Het is een enorme farce, terwijl Justitie al 13 jaar lang weet wie de daders zijn.”

Share 'Wim Dankbaar: “opzienbarende verklaring in zaak Vaatstra”' on Facebook Share 'Wim Dankbaar: “opzienbarende verklaring in zaak Vaatstra”' on NUjij Share 'Wim Dankbaar: “opzienbarende verklaring in zaak Vaatstra”' on Twitter
Kees zegt:

Er bestaan geen complottheorien!!
Onderzoek alles zelf wat kranten en TV ons voorliegen…. Veel mensen willen dat niet, de echte waarheid is te schokkend om onder ogen te zien…. Moedige mensen als Micha Kat en Wim Dankbaar knokken voor openheid.
Dus ga op zoek na de waarheid, en je zult ontdekken …. Schokkend dat Peter R. de Vries slechts als spreekbuis van een volledig corrupte Justitie Top functioneert. Ben je journalist en weet je dit inmiddels… Toen moed en spreek en schrijf geen leugens meer !!

Cassandra zegt:

Ach, Wim Dankbaar is net zo half gaar als Micha Kat. Complottheorieën……da's een teken van psychische instabiliteit. Hij is gewoon een racist die niet kan geloven dat een hollandsche boer zoiets heeft gedaan. Sukkel.

eric zegt:

Volgens mij heeft Dankbaar het gedaan, en is ie in werkeljkheid een alien die een LOI cursus slap ouwehoeren in dankbaar Nederlandsch heeft gedaan, waarna ie de identiteit aannam van de vorige bewoner van het huis waar hij nu leeft. Die vorige bewoner is natuurlijk gedeporteerd naar Irak waar die voor Bush op zoek is gegaan naar weapons of mass destruction. En Jasper is z'n tweelingbroer.. uh, boer.

FeeX zegt:

In der beginne ..was Peter r best wel goed in mijn mening.briljsnt zelfs..
Uiteindelijk werd ik Joran moe, besefte dat hij hooguit doodslag en verdwijning lijk op zijn naam had en vond Peter en Beth nogal lijkenmelken doen.
De arrogantie voor de kijkcijfers met de zgn bekentenis, zijn internationale roem maakte hem er niet beter op.
Er klopte veel niet, zoals de hardnekkigheid van een bijeengeraapte speculatie om maar in de kokervisie te blijven..
en in de uitzending 5 jaar na dato dat ze verklaarde voor het eerst op het strand te zijn waar Natallee en Joran waren…
Dat is toch de eerste plek om te zoeken naar sporen?
heb me verder verdiept in de toezicht en toestand en vriendinnen en verstandhouding moeder en dochter.
De rest van de familie was niet in beeld.
Toen kwam het betaalde smeergeld.. welke moeder geeft geld aan een moordenaar en leugenaar?

Als Peter het zegt klopt het, is bij mij nu minder van toepassing.
Dat hij goed werk leverde ooit, geloof ik wel, maar de laatste jaren niet. Ik vind Wim dankbaar wel logischer en ook minder kijkcijferkanon, wel scherp en logischer.
Peter is beter in beïnvloeding publieke mening..

Wel moet ik zeggen dat hij ooit vanuit mijn reactie in de krant nog eens werd geattendeerd op een onopgeloste moordzaak in 1970. http://www.peterrdevries.nl/nieuws/het-trauma-van
Maar dat geeft aan dat hij wel de onderbuik van de mensen kan beroeren van Nederland.
Maar om denigrerend andersdenkenden als complotters neer te zetten…

Dat RODE haartje in de aansteker gaf hem geen aanwijzing.( foto Jasper internet etc is overal te vinden)
De Engelse profiler ook geen gedegen onderzoek.
De hele Dna van ruim 8000 mensen had niet gehoeven met deze kennis.
Maar nu is Dna al voldoende volgens publieke opinie..
Met de DNA kunnen we al veroordelen zonder rechtbank?
Kleding na de dood losgesneden?
Necrofiel?
Sperma in het lichaam niet gehoord, wel erop, en erbij,maar wel anale en vaginale verkrachting.Condoom?
Geeft mij veel te veel vragen om nu te spreken van een dader..
Meer om het doorjassen van dnagebruik.
Handig… deze moord speelt al zo lang dat het een eigen leven leidt.
We hebben een verdachte..
( En ook is er al een publieke oordeel met Peter als persvoorlichter..)
Ik zie het zwaar in met Peter als keurmerk voor waarheidsbevinding..

Peterweter zegt:

@Feex Peter R de Vries geniet weer van zijn media aandacht. Zijn privileges en bronnen bij justitie,
Ook al zou Wim Dankbaar gelijk hebben hij zal nooit opgewassen zijn tegen justitie en media.

FeeX zegt:

Ach Ben.
Die Visie heb ik nu van Peter
Peter verdiend er een kapitaal aan, en Wim Dankbaar geeft er een kapitaal aan uit.
Peter in de schijnwerpers, Dankbaar niet eens bekend bij publiek.
Persoonlijk gezien is het maar wat trekt..
Media ..of gerechtigheid en waarheid.
Maar goed ieder zijn visie, dat mag.

Ben vn Vooren zegt:

Wim Dankbaar is een zielige megalomane narcist die ook al samen met Maurice de Hond optrok om allerlei onschuldige mensen te beschuldigen en lastig te vallen inzake de "Deventer Moordzaak"

FeeX zegt:

Vanwege de haar in de aansteker?

Buffel zegt:

Zo, Wim Dankbaar…
En nu?

Joris de Witte zegt:

Suicideren is de neige en juiste optie.

FeeX zegt:

8080 mensen moeten hun onschuld bewijzen.( Vaatstra)
Peter r bewerkte de internationale media bij verdwijning Natalee.
Geen lijk, geen bewijs
En nu Demmink, maar geen media?
Nl gaat achteruit…

Foury zegt:

Mieke!Lees alles goed door!Trek dan pas je conclusies!Wanneer worden deze mensen opgepakt!Justitie is laks,
dat niet alleen.Erger nog; corrupt.Weg ermee!!Lees alles over de feiten/getuigenverklaringen die Wim vermeldt.Dan weet je genoeg.Foury

maikel zegt:

niets onzin wat justitie roept is onzin. meer leugens dan waarheid. word eens wakker. kijk syrie alleen al proppaganda wat uit eindelijk ook ten koste van ons gaat.

maikel zegt:

door justitie indd mieke. onzin dus leugens. wie gelooft de overheid nog? bijna niemand deze zaak is bewust krom gemaakt.

marco zegt:

door justitie cekr mieke. ga weg joh iedreen weet toch dat de overheid vol met leugens zit. kijk alleen syrie nu. proppaganda . ook ten koste van ons zelf. word is wakker.

Mieke R. zegt:

Dat is die onzin van Wim Dankbaar weer. dat is al lang weerlegd.01-Camilleri-468x60-webbanner