U bent nu hier: Home » Actueel » Waarschuwing: dodelijke ‘XTC’ in omloop

Waarschuwing: dodelijke ‘XTC’ in omloop VIDEO

Weer dode door levensgevaarlijke roze vraagtekenpillen

Waarschuwing - dodelijke ‘XTC’ in omloop

ZOETERMEER (ZH) – Groot alarm voor feestgangers die graag een XTC pilletje wegkauwen. Roze pilletjes met een omgekeerd vraagteken zit geen MDMA in, maar een hoge dosering PMMA. Dit laat het Trimbos Instituut weten. Inmiddels zijn er al een aantal doden door ‘foute XTC pillen’ te betreuren, waaronder vannacht de 16-jarige Naomi Reitsma uit Sliedrecht.

In goede XTC zit de werkzame stof MDMA. In deze levensgevaarlijke roze vraagtekenpillen zit geen MDMA, maar het dodelijke PMMA. Omdat bij PMMA het effect sluimerend is, denken gebruikers meer pillen te moeten slikken om in de XTC extase te komen. Echter: “Eén pil kan ook al dodelijk zijn.” Uren na het innemen van slechts een pil kunnen er ernstige lichamelijke klachten optreden zoals een verhoogde hartslag en extreem hoge lichaamstemperatuur. Het publiek doet er verstandig aan dealers van de roze vraagtekenpillen erop aan te spreken deze killer-XTC niet meer te verkopen. Gebruikers doen er verstandig aan altijd hun aangekochte XTC te testen.

Share 'Waarschuwing: dodelijke ‘XTC’ in omloop' on Facebook Share 'Waarschuwing: dodelijke ‘XTC’ in omloop' on NUjij Share 'Waarschuwing: dodelijke ‘XTC’ in omloop' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner