U bent nu hier: Home » Actueel » Penoza

Penoza III

Aflevering 1 van derde seizoen vanavond op televisie

penoza_iiiAMSTERDAM (NH) – De hitserie Penoza van de KRO, gaat vanavond alweer het derde seizoen in. De titel Penoza werd bedacht door Johan Nijenhuis. Deze zogenaamd vrouwelijke vorm van het woord penoze is een verwijzing naar de hoofdrol, een vrouw die zich opwerkt in een door mannen gedomineerde onderwereld.

De serie Penoza is afgelopen vrijdag nog in de prijzen gevallen tijdens het Nederlands Film Festival. Het tweede seizoen van de populaire serie heeft daar de Zilveren Krulstaart gewonnen. Een belangrijke vakprijs voor scenarioschrijvers.

Dat Penoza II door vakgenoten wordt gekozen als beste tv-script maakt het extra bijzonder om deze prijs te winnen“, vertelt Pieter Bart Korthuis, een van de schrijvers van de serie. “Het is een heel groot compliment voor het hele schrijfteam en iedereen die bij de ontwikkeling van de scripts betrokken is.

Penoza III draait om Carmen van Walraven, die opgroeide in De Pijp, maar nu een internationaal misdaadimperium probeert te runnen. Carmen heeft een buitengewoon succesvolle handel in cocaïne opgezet, een prachtig huis betrokken met John en de jongens en kleine Irwan. Lucien en Nathalie wonen in de stad. Justitie lijkt zich rustig te houden. Maar als Carmen iets heeft geleerd uit het verleden is dat wel dat je op tijd moet stoppen.
Via een bouwproject van Simon Zwart hoopt ze een grote som te kunnen witwassen en de hele handel achter zich te kunnen laten. Belangrijk is het dat ze vastgoedmagnaat Jack van Zon erbij kunnen betrekken. Carmen laat Berry al weten dat hij straks de lijn mag gaan overnemen.
Maar dan lopen de zaken op meerdere fronten uit de hand.

Penoza III, zondag 29 september rond 20.25 uur op Nederland 3

(herhaling maandag 30 september, 23.05 uur)

Share 'Penoza' on Facebook Share 'Penoza' on NUjij Share 'Penoza' on Twitter


01-Camilleri-468x60-webbanner